Доступність посилання

ТОП новини

Локацію для карантину евакуйованих з Уханя ще не обрали – Скалецька


Зоряна Скалецька
Зоряна Скалецька

Міністр охорони здоров’я України Зоряна Скалецька повідомила про підготовку кількох локацій у різних регіонах для 14-денного карантину евакуйованих українців та іноземців із китайського Уханя у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

«Вимога була перша і ключова – це епідемічна безпека: як для людей у закладі, так і для довколишнього середовища, населення, населених пунктів і громадян України...Друга – це питання комфорту, оскільки ми розуміємо, що ми поміщаємо осіб на 14 днів у приміщення, у якому вони будуть обмежені в пересуванні...Третій фактор – це питання можливості з боку МВС, Нацгвардії та Нацполіції гарантувати безпеку цього об’єкту. Досить багато було об’єктів проаналізовано і аналізується ще, підбираємо, щоб мати кілька варіантів, мати запасні варіанти», – сказала Скалецька.

За словами міністра, зараз розглядається 12 варіантів, рішення буде ухвалюватися у момент прильоту.

Як повідомила Зоряна Скалецька, всього ізолюють близько 100 осіб: йдеться про 49 громадян України (всього у провінції перебуває 84 українці, але не всі виявили бажання евакуйовуватися), близько 25 іноземців, а також членів екіпажу літака.

Скалецька наголосила, що до евакуації допускаються люди, у яких не було виявлено симптомів захворювання до моменту відльоту, а тим, хто захворів, надаватимуть допомогу у Китаї.

Як зазначили на брифінгу, літак із України до Китаю вирушить близько другої ночі 19 лютого.

Як повідомило раніше Міністерство охорони здоров'я України, станом на 18 лютого 2020 року у світі зареєстровано 73 335 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 873 – летальні. Одужало вже 12 842 осіб. В Україні підтверджених випадків, за даними МОЗ, не було.

Двоє інфікованих українців з круїзного лайнера Diamond princess перебувають у лікарні японської Йокогами.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG