Доступність посилання

ТОП новини

Луценко відреагував на рішення про догану Холодницькому


Генеральний прокурор Юрій Луценко і керівник САП Назар Холодницький
Генеральний прокурор Юрій Луценко і керівник САП Назар Холодницький

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що підпише наказ про винесення догани керівнику САП Назару Холодницькому, коли до нього надійде офіційне рішення від Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів.

«Як тільки до мене надійде офіційне рішення КДКП за підписом головуючого, я підпишу наказ про ту міру покарання, яке визначило КДКП (догана — ред.)… Так, КДКП винесла не те рішення, про яке я клопотав, але якщо ми хочемо дійсно запровадити нові інституції, ми маємо ставитися з повагою до одностайної думки КДКП щодо того, що вони в цей момент не вбачають можливості звільнення Холодницького», – сказав генпрокурор.

Луценко зауважив, що це ще «не кінець історії».

«Чи кінець це історії? Ні, не кінець. Якщо буде звернення того ж пана Ситника про бажання оскаржувати цю справу, звичайно КДКП надасть таке рішення, і її його можна буде оскаржувати в законом установлених інстанціях», – сказав він.

Генпрокурор додав, що у разі надходження інших звернень щодо Холодницького, то вони теж будуть розглянуті.

26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) оголосила догану, але не звільнила з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького.

НАБУ і Генпрокуратура наприкінці березня звинуватили очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в дисциплінарних правопорушеннях після того, як оприлюднили записи, зроблені на «жучок» у його робочому кабінеті.

Генеральний прокурор Юрій Луценко уточнював, що про кримінальне переслідування Холодницького не йдеться: він та голова Антикорупційного бюро Артем Ситник просили кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів про звільнення голови САП.

XS
SM
MD
LG