Доступність посилання

ТОП новини

На тлі чуток про хворобу у соцмережах з’явилося фото Лукашенка


Олександр Лукашенко не з’являвся на публіці з 9 травня
Олександр Лукашенко не з’являвся на публіці з 9 травня

Наближений до білоруської влади телеграм-канал «Пул первого» опублікував фото Олександра Лукашенка.

«Перший (Лукашенко – ред.) сьогодні працює у центральному командному пункті ВПС та військ ППО», – йдеться у повідомленні телеграм-каналу.

Також видання Белта повідомило, що Лукашенко сьогодні відвідує Центральний командний пункт ВПС та військ ППО, проте фото не публікувало.

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» звернула увагу, що у Лукашенка перебинтована ліва рука, а на фото з параду в Москві бинт був на його правій руці.

Офіційна пресслужба не публікує фото Лукашенка.

Олександр Лукашенко не з’являвся на публіці з 9 травня, коли він відвідав святкування Дня перемоги в Москві, але пропустив обід, організований його близьким союзником, президентом Росії Володимиром Путіним. Білоруські медіа тоді звернули увагу на «нездоровий вигляд Лукашенка».

14 травня він не з’явився в білоруській столиці на урочистості з нагоди Дня державного прапора, герба та гімну країни. Під час урочистостей прем’єр-міністр Білорусі зачитав промову від імені Лукашенка.

68-річний Лукашенко також не відвідував інших публічних заходів протягом останніх трьох тижнів, але ніяких офіційних заяв щодо його здоров’я чи причин його відсутності не було. У пресслужбі Лукашенка повідомили лише, що він продовжує працювати «з документами».

XS
SM
MD
LG