Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко заявив про розкриття терористичних осередків, «замішані Німеччина, Україна, США, Польща і Литва»


Також Лукашенко наказав повністю закрити кордон із Україною, пов’язавши це зі значною, за його словами, кількістю зброї, яка потрапляє через кордон до Білорусі
Також Лукашенко наказав повністю закрити кордон із Україною, пов’язавши це зі значною, за його словами, кількістю зброї, яка потрапляє через кордон до Білорусі

Олександр Лукашенко заявив 2 липня на урочистих зборах на честь Дня Незалежності, що в Білорусі розкриті «сплячі» терористичні осередки, і що в цьому «замішані Німеччина, Україна, США, Польща і Литва».

«Сьогодні розкриті створені «сплячі» терористичні осередки, так звані загони самооборони. Мета цих осередків – насильницька зміна влади в день ікс. Вони самі поки не знають, що це за день ікс: до нього треба підвести наш народ», – заявив Лукашенко.

Він перерахував країни, які «в цьому замішані»: Німеччина, Україна, США, Польща і Литва.

Також Лукашенко наказав повністю закрити кордон із Україною, пов’язавши це зі значною, за його словами, кількістю зброї, яка потрапляє через кордон до Білорусі.

Раніше 2 липня Лукашенко заявив про завершення масштабної антитерористичної операції і заявив, що з нею нібито пов’язана Німеччина.

«Після сьогоднішнього закінчення заходів по лінії контррозвідки ми вже не якомусь Гайко Маасу, міністру закордонних справ Німеччини, висунемо претензії, але самому канцлеру і декому з керівництва Німеччини», – заявив він.

Подробиць того, як саме причетна Німеччина, Лукашенко не повідомив. Представники уряду ФРН, Андреа Зассе з МЗС Німеччини та Мартіна Фіц з відомства федерального канцлера відмовилися коментувати заяви Лукашенка.

Встановлюйте оновлений застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети на платформах iOS та Android.

XS
SM
MD
LG