Доступність посилання

ТОП новини

Атакують «м’ясними штурмами» за підтримки важкої артилерії – голова Луганщини про ситуацію в Білогорівці


Артем Лисогор додав, що на Луганщині всі лікарні вщент заповнені пораненими російськими військовими, а морги – тілами загиблих
Артем Лисогор додав, що на Луганщині всі лікарні вщент заповнені пораненими російськими військовими, а морги – тілами загиблих

Ситуація в Білогорівці загострюється – російські сили постійно обстрілюють цей напрямок. Втім, Збройні сили України контролюють населений пункт, попри те, що російське Міноборони повідомляло про нібито захоплення Білогорівки. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) розповів Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Він каже, що така ж складна ситуація у Кремінському лісництві та в районі населених пунктів Терни і Невське на межі Луганської і Донецької областей:

«Ситуація дійсно дуже важка. Вчора ми бачили цей ролик, але, щоб ви розуміли, така ситуація не тільки на Білогорівці. Така ситуація, і на нашому Кремінському лісництві, і Терни, Невське. Цей напрямок ворог постійно обстрілює. Зараз на Білогорівці йде загострення ситуації, але вона контрольована нашими Збройними силами. Дійсно, ворог декілька разів до цього намагався Тернівський напрямок атакувати колонами, і такими, скажемо так, «м’ясними штурмами» за підтримки важкої артилерії, і вже третій день намагається штурмувати Білогорівку. Але наші хлопці там стоять, наносять гарне ураження по агресору і виконують свої поставлені завдання».

Читайте також: Заяви Путіна про перемовини щодо війни в Україні: що буде з окупованими територіями?

Начальник Луганської ОВА каже, що, повідомляючи про захоплення українських населених пунктів, РФ намагається продемонструвати нібито «перемоги».

Лисогор додав, що на Луганщині всі лікарні вщент заповнені пораненими російськими військовими, а морги – тілами загиблих. За його словами, армія РФ половину тіл залишає на полі бою. А поранених та загиблих із інших напрямків, зокрема, з Харківщини, привозять на тимчасово окуповані території Луганщини замість російського Бєлгорода, для того, щоб не піднімати суспільний резонанс у Бєлгороді.

«Ми з вами регулярно бачимо відео як російських загарбників, так і наших хлопців про ту кількість особового складу, яку Росія втрачає і просто там кидає. В тому числі лікарні заповнені вщент пораненими тому, що аби не робити, скажемо так, істерії в Бєлгороді, де ворог намагається Харківщину нашу атакувати. Вони майже всіх поранених вивозять на Луганщину. І тому зараз в нас на окупованих територіях ці лікарні просто перезаповнені», – сказав голова області.

Днями Генеральний штаб Збройних сил повідомив, що російська армія намагається прорватися в напрямку населених пунктів Білогорівка Луганської області ті Роздолівка Донецької області, «успіху не має».

Форум

XS
SM
MD
LG