Доступність посилання

ТОП новини

Документальний фільм про Малевича покажуть до 140-річчя від дня народження


Влітку минулого року Радіо Свобода представило фільм Дмитра Джулая «Малевич. Український квадрат»
Влітку минулого року Радіо Свобода представило фільм Дмитра Джулая «Малевич. Український квадрат»

Документальний повнометражний фільм «Малевич» про художника Казимира Малевича покажуть 21 лютого з нагоди 140-річчя від дня народження митця, повідомляє Державне агенство з питань кіно. Згідно з повідомленням, фільм створили у копродукції України та Італії режисер Володимир Луцький, а також Ігор Малахов.

«Стрічка концентрує увагу глядача на українській частині творчості митця, до цього мало вивченій. Головна мета творців полягала у дослідженні українського походження художника. Саме під час зйомок було встановлено точне місце народження Казимира Малевича у Києві», – йдеться в повідомленні.

Прем’єра фільму відбудеться 21 лютого в Києві, а через тиждень, 28 лютого, фільм «Малевич» вийде в обмежений прокат також у Харкові і Чернівцях.

1 червня 2018 року у Києві відбулася прем’єра фільму журналіста Радіо Свобода Дмитра Джулая «Малевич. Український квадрат». Стрічка отримала позитивні відгуки від мистецтвознавців і була перекладена французькою, чеською, російською мовами. За словами автора, фільм «Малевич. Український квадрат» розповідає про великий вплив української народної культури й українського середовища на творчість художника-авангардиста Казимира Малевича.

XS
SM
MD
LG