Доступність посилання

ТОП новини

Американські прокурори завершили допит свідків в суді над Манафортом


Сторона захисту Манафорта має визначитися, чи буде викликати до суду свідків зі свого боку
Сторона захисту Манафорта має визначитися, чи буде викликати до суду свідків зі свого боку

Американські прокурори 13 серпня завершили допит свідків у справі колишнього голови кампанії президента США Дональда Трампа Пола Манафорта після 10 днів свідчень про ймовірне приховування мільйонів доларів, зароблених на політичних консультаціях в Україні, з метою ухилення від сплати податків.

14 серпня сторона захисту Манафорта має визначитися, чи буде викликати до суду свідків зі свого боку. Суд у Вірджинії заявляв, що запитає політтехнолога, чи хоче він захищати себе сам. Експерти вважають такий розвиток подій малоймовірним.

Манафорта звинувачують у податковому та банківському шахрайстві. Якщо його визнають винним, він може отримати від 8 до 10 років в’язниці.

Влада США стверджує, що Манафорт під час роботи в Україні у період з 2010 до 2014 року заробив понад 60 мільйонів доларів.

Читайте також – Головний свідок у справі Манафорта: як ховали мільйони доларів із України та Росії

Захист закликав зняти з Манафорта звинувачення. На їхню думку, прокурори не змогли довести, що політтехнолог навмисно порушив закон.

Процес щодо Манафорта у Вірджинії є першим зі щонайменше двох.

Читайте також: Український вимір найважливішого розслідування для США і Трампа

Другий має стартувати у вересні в столичному окрузі Колумбія, що охоплює місто Вашингтон; головна увага цього процесу буде прикута до політичних питань. У червні 2016 року Манафорт був присутній на зустрічі функціонерів з оточення Трампа з громадянами Росії, які нібито мали в своєму розпорядженні компромат щодо кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер та його команда вже 14 місяців проводять розслідування ймовірного втручання Кремля у вибори в США.

XS
SM
MD
LG