Доступність посилання

ТОП новини

Заколот Пригожина вплинув на інтенсивність штурмів біля Мар’їнки – Шершень


Загін «Ахмат-Схід» покинув район Мар’їнки. Фото ілюстративне
Загін «Ахмат-Схід» покинув район Мар’їнки. Фото ілюстративне

Поблизу Мар’їнки дещо зменшилася інтенсивність російських штурмів, це, серед іншого, пов’язано з недавнім походом «вагнерівців» на Москву, заявив в ефірі Радіо Свобода речник Об’єднаного пресцентру сил оборони цього напрямку Валерій Шершень.

«На сьогодні найгарячіше на Авдіївському та Мар’їнському напрямках, там російські окупанти мали безуспішні наступальні дії в районі Первомайського та Авдіївки. Можна сказати, що спроби штурмів дещо зменшилися, також інтенсивність боїв в районі Мар’їнки зменшилася», – розповів він в ефірі програми Свобода Live.

За його словами, цьому є певні причини.

«Це пов’язано з тим, що звідси поїхав загін «Ахмат-Схід». Очевидно, через події пов’язані з конфліктом «Вагнера» з міноборони Росії. Також, за показами полоненого, у штурмовому загоні «Z», що бере участь у боях поблизу Мар’їнки, з 150 чоловік особового складу залишилося 20», – пояснив Шершень.

На початку червня повідомлялося, що Росія перекинула загін «Ахмат-Схід» на ділянку біля Мар’їнки.

Мар’їнський є одним з кількох напрямків, на яких зосереджений противник. У Генштабі ЗСУ часто повідомляють про наступальні дії російських сил в районі Мар’їнки.

XS
SM
MD
LG