Доступність посилання

ТОП новини

Накладено арешт на ще дві ділянки дружини Медведчука в туристичному районі Львівщини


Слідчі кажуть, що йдеться про ділянки, на яких дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу
Слідчі кажуть, що йдеться про ділянки, на яких дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу

Служба безпеки України повідомила про арешт ще двох ділянок дружини ексдепутата і кума президента РФ Віктора Медведчука Оксани Марченко в туристичному районі Львівщини. В Офісі генпрокурора уточнили, що йдеться про Стрийський район.

Повідомляється, що ці ділянки з об’єктами нерухомості незаконно перебували у власності Марченко, а загальна вартість арештованого майна становить майже 17,5 млн грн.

«Ці наділи розташовані в одному з престижних туристичних районів Львівської області. Саме там дружина Медведчука організувала нелегальне будівництво готельного комплексу», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, земельні площі Марченко отримала внаслідок незаконної оборудки з нерухомим майном, до якої був причетний колишній керівник райвідділу земельних ресурсів.

«Протягом 2004-2010 років він вносив недостовірні відомості до звітної документації для видачі державних актів щодо права власності на землю на користь Марченко», – розповіли в СБУ.

Слідством встановлено, що посадовець видав та підписав підроблені документи, на основі яких було незаконно видано державні акти права власності на п’ять земельних ділянок. В подальшому право власності на них набула фірма, кінцевим бенефіціаром якої є Марченко.

Посадовцю вже повідомлено про підозру. Матеріали справи скеровано до суду.

В СБУ нагадали, що у серпні минулого року на Львівщині арештовано три земельні ділянки, якими незаконно володіла Марченко.

24 березня повідомлялося, що суд арештував «приховані» активи Оксани Марченко, яка підозрюється у фінансуванні російських окупаційних угруповань. Загальна вартість активів – понад 440 млн грн.

Наприкінці лютого цього року за матеріалами СБУ було арештовано майно Оксани Марченко на понад 5,6 млрд грн.

Оксана Марченко, яка є дружиною підозрюваного у державній зраді та порушенні звичаїв війни Віктора Медведчука, наразі не коментувала цього повідомлення СБУ.

XS
SM
MD
LG