Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд призначив новий розгляд обвинувального акту у справі Мартиненка


У червні суд повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі, де одним з фігурантів є Микола Мартиненко
У червні суд повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі, де одним з фігурантів є Микола Мартиненко

Апеляційний суд Києва призначив новий судовий розгляд обвинувального акту у кримінальному провадженні щодо колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка.

Як повідомляє прес-служба судової інстанція, судді розглянули апеляційні скарги, подані на ухвалу про повернення прокурору обвинувального акту у справі Мартиненка.

Апеляційний суд скасував цю ухвалу в частині повернення прокурору обвинувального акту і призначив новий розгляд у суді першої інстанції.

21 червня Шевченківський райсуд Києва повернув обвинувальний акт у справі колишнього народного депутата Миколи Мартиненка, а також Валерія Василькова, Руслана Журила, Сергія Переломи, Олександра Сорокіна та Володимира Богданця до САП. В антикорупційній прокуратурі заявили про намір оскаржити це рішення.

П’ятеро згаданих обвинувачених, які є керівниками і посадовцями ДП «СхідГЗК», Державного концерну «Ядерне паливо», НАК «Нафтогаз «України», ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та структурного підрозділу ДП «НАЕК «Енергоатом».

Кримінальне провадження стосується заволодіння коштами ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» та ДП «НАЕК «Енергоатом».

22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно Мартиненка.

20 квітня 2017 року детективи НАБУ й прокурори САП затримали колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка і першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України», колишнього голову спостережної ради Одеського припортового заводу Сергія Перелому. Їх підозрюють за статтями «створення злочинної організації» і «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» у рамках справи про розтрату коштів державного підприємства «СхідГЗК». Обидва заперечують свою провину.

Микола Мартиненко назвав справу проти себе політичною і заявив, що його «кінцева мета» – довести безпідставність усіх звинувачень проти себе. За словами екс-депутата, він має намір співпрацювати зі слідством.

22 квітня 2017 року суд відпустив Миколу Мартиненка на поруки 18 депутатів Верховної Ради, міністра молоді та спорту Ігоря Жданова й заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери.

XS
SM
MD
LG