Доступність посилання

ТОП новини

Компанія МАУ пояснила зростання цін на авіаквитки


МАУ: збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним корегуванням вартості
МАУ: збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним корегуванням вартості

Ціни на авіаквитки автоматично розраховує спеціальна система Revenue Management System, повідомила компанія «Міжнародні авіалінії України» у відповідь на закиди в завищенні цін на квитки на найближчі дати.

«Сучасні компанії розраховують вартість авіаперельоту за одним тим самим алгоритмом. Ціну формує спеціальна система розрахунку – Revenue Management System, що виключає вірогідність формування вартості авіаквитків у ручному режимі. Ця система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті у відповідності до цілої низки показників. Таких, як інтенсивність продажів, попит на період часу тощо», – розповіли в МАУ.

У компанії зазначили, що збільшення запитів на оформлення квитка система розцінює як підвищення попиту з відповідним корегуванням вартості.

«Відповіді на низку риторичних запитань допомогли б прояснити ситуацію із зростанням цін. Хто порахував кількість громадян України, і не тільки українців, які хочуть та мають повернутися? Хто розганяє паніку, що останній шанс повернутися – лише до 17-го березня? Хто пояснив чітко і зрозуміло, як люди потраплять додому після цієї дати? А чи дивує когось той факт, що кількість відвідувань веб-сайту авіакомпанії зросла в сотні разів?» – цікавляться в МАУ.

«Міжнародна авіакомпанія України» обіцяє докладати зусиль, щоб допомогти пасажирам повернутися додому, а також якнайшвидше відновити нормальну діяльність після припинення дії обмежувальних заходів.

Зокрема, МАУ збирається найближчими днями виконати максимальну кількість регулярних рейсів, більшість з яких скомпоновані в повний економ для збільшення місткості літаків.

Голова Київського обласного територіального управління Антимонопольного комітету України Олексій Хмельницький повідомляв, що АМКУ починає розслідування через зростання цін «Міжнародної авіакомпанії України» на авіаквитки.

Із 17 березня Україна збирається зупинити міжнародне регулярне авіасполучення з іншими країнами через пандемію коронавірусу. Президент України Володимир Зеленський 13 березня закликав співгромадян повернутися в країну протягом трьох днів.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG