Доступність посилання

ТОП новини

Антимонопольний комітет починає розслідування через ціни МАУ на авіаквитки


До Антимонопольного комітету надійшли повідомлення, що найбільший національний авіаперевізник – «Міжнародні авіалінії України» – різко підняв ціни на квитки
До Антимонопольного комітету надійшли повідомлення, що найбільший національний авіаперевізник – «Міжнародні авіалінії України» – різко підняв ціни на квитки

Антимонопольний комітет починає розслідування через ціни «Міжнародної авіакомпанії України» на авіаквитки, повідомив голова Київського обласного територіального управління АМКУ Олексій Хмельницький.

Він нагадав, що через пандемію коронавірусу влада Україна закликала громадян терміново повернутися з-за кордону. З 17 березня авіасполучення з іншими країнами зупинять.

«У цій надзвичайній ситуації до Антимонопольного комітету надійшли повідомлення, що найбільший національний авіаперевізник – «Міжнародні авіалінії України» – різко підняв ціни на квитки на останні перед зупинкою авіасполучення дні. Ілюструють звернення такими даними: квиток економ-класу Лондон-Київ на 15 березня коштує 24 тисяч гривень. При цьому напередодні квиток коштував менш ніж 10 тисяч», – написав Хмельницький.

Він обіцяє, що АМКУ вивчить ці факти і покарає МАУ в разі порушень конкурентного законодавства. Він попросив повідомляти про порушення МАУ за адресою kv@amcu.gov.ua або телефоном (044) 248-08-92.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене в Китаї наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG