Доступність посилання

ТОП новини

Звільнений у Росії майданівець Костенко перебуває під захистом України – Денісова


Олександр Костенко після звільнення з колонії в російському Кірово-Чепецьку, 3 вересня 2018 року
Олександр Костенко після звільнення з колонії в російському Кірово-Чепецьку, 3 вересня 2018 року

Звільнений після відбування покарання в Росії кримський активіст Євромайдану Олександр Костенко з консулом України прямує до українського посольства в Москві, повідомляє омбудсмен Людмила Денісова.

«Наразі він вже під захистом української влади. Олександр перебуває з консулом України і вони прямують до Москви в посольство України в РФ. Він під юрисдикцією нашої країни. Я на зв'язку з консулом, тримаю ситуацію під контролем», – написала Денісова у Facebook 3 серпня.

Координатор проекту «Росузник» Яна Гончарова опублікувала фотографії Олександра Костенка.

Українська співачка Руслана у листі до Олександра Костенка раніше заявляла, що «повністю поділяє його позицію, принципи і силу духу».

Засуджений до тюремного ув’язнення Костенко відбував покарання у колонії загального режиму російського міста Кіров-Чепецький і був звільнений 3 серпня після того, як закінчився його термін ув’язнення.

Українця з Сімферополя підконтрольний Москві суд у травні 2015 року засудив до чотирьох років і двох місяців тюрми нібито за заподіяння каліцтва співробітникові кримського «Беркуту» під час подій майдану в Києві. Після розгляду касаційної скарги термін зменшили до трьох років і шести місяців ув’язнення.

Кримська правозахисна група повідомляла, що батько Костенка публічно повідомляв про тортури, яких зазнав його син, після чого зник безвісти. Мати і брат живуть у Сімферополі.

Костенко не визнавав своєї провини.

XS
SM
MD
LG