Доступність посилання

ТОП новини

Медведчуку одягли електронний браслет – Нацполіція


Суд постановив взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня
Суд постановив взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня

Речниця Національної поліції Оксана Блищик повідомила Радіо Свобода, що депутатові від «ОПЗЖ», проросійському політику Вікторові Медведчуку вже одягли електронний браслет для відстеження того, як він дотримується умов домашнього арешту.

«Поліція Києва вдягла електронний засіб контролю», – повідомили у Нацполіції 14 травня.

Печерський райсуд Києва 13 травня відмовив прокуратурі у клопотанні про взяття під варту Медведчука.

Натомість суд постановив взяти Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня.

Після оголошення рішення Медведчук заявив, що його захист ще не визначився з тим, чи оскаржувати постанову суду.

Сторона обвинувачення просила для Медведчука взяття під варту до 10 липня з альтернативою внесення застави у 300 мільйонів 930 тисяч гривень. Сторона захисту – взяття депутата на поруки. Щодо цього зголосилася низка його однопартійців з ОПЗЖ.

Рішення суду передбачає такі процесуальні обов’язки: прибувати за кожною вимогою досудового слідчого, прокурора або суду; не відлучатися з міста Києва та області без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними, свідками, відповідно до списку визначеного слідством або прокурором; здати до органу досудового розслідування на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

XS
SM
MD
LG