Доступність посилання

ТОП новини

У Мелітополі від ускладнень грипу померла дитина – обласний лабораторний центр МОЗ


За даними центру, у хлопчика виявили вірус грипу А (H1N1), дитина не була щеплена від хвороби
За даними центру, у хлопчика виявили вірус грипу А (H1N1), дитина не була щеплена від хвороби

Шестирічний хлопчик помер від грипу у Мелітополі, повідомляє Запорізький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я 13 березня.

За даними центру, дитина захворіла 5 березня, в неї діагностували назофарингіт і лікували вдома.

«9 березня 2020 року стан стрімко погіршився, температура тіла впала до 34 градусів, госпіталізований до стаціонару (дитяча лікарня) 12:10 в реанімаційне відділення в тяжкому стані з симптомами гострої легенево-сердцевої недостатності, в 12:50 дитина померла», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Інфографіка: Від яких інфекційних хвороб найбільше помирають люди у світі​

Патологоанатомічний діагноз встановив у хлопчика також вірусно-бактеріальну пневмонію. Як повідомляє обласний лабораторний центр, у нього виявили вірус грипу А (H1N1), відомий як свинячий грип. Дитина не була щеплена від грипу.

«Всього з початку сезону в Запорізькій області зареєстровано 6 летальних випадків від ускладнень грипу, в тому числі 5 – серед дорослих та 1 – дитина. Всього по Україні з початку епідсезону 2019-2020 зареєстровано 63 летальних випадків від грипу, всі померлі не прищеплювались проти грипу», – зазначають у центрі.

10 березня стало відомо про смерть 26-річного чоловіка в Дніпропетровській області від грипу H1N1.

Грип – це гостре респіраторне захворювання, спричинене вірусом. Легко передається від людини до людини переважно через кашель, чхання або ж близький контакт. Будь-хто у будь-якому віці може захворіти на грип. Симптоми грипу виникають раптово і можуть тривати від кількох днів до кількох тижнів.

XS
SM
MD
LG