Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: умовою для послаблення санкцій проти Москви є стійкий мир на Донбасі


Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Росії Володимир Путін під час переговорів, Месеберг, Німеччина, 18 серпня 2018 року
Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Росії Володимир Путін під час переговорів, Месеберг, Німеччина, 18 серпня 2018 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявляє, що стійкий мир на сході України, якого вимагають Мінські угоди, є умовою для послаблення санкцій проти Росії.

Меркель сказала про це 14 вересня у Вільнюсі на зустрічі з головами держав і урядів Латвії, Литви й Естонії.

«До того, як будуть імплементовані Мінські угоди чи буде досягнутий прогрес у цьому плані, ми не розглядатимемо зняття санкцій проти Росії. Відновлення миру і територіальної цілісності України залишається нашою метою», – сказала канцлер.

Європейський союз 13 вересня продовжив дію санкцій проти Росії, запроваджених у зв’язку з порушенням суверенітету України. На шість місяців, до 15 березня 2019 року, продовжені заборона на видачу віз і блокування активів.

Обмеження стосуються 155 людей (після загибелі бойовика Олександра Захарченка й смерті російського співака Йосипа Кобзона – 153) і 44 організацій.

Зібрані докази: Росія постачає зброю на Донбас (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:26 0:00

XS
SM
MD
LG