Доступність посилання

ТОП новини

Мін’юст анонсує зміни в керівництві Лук’янівського СІЗО


У Мін'юсті зазначили, що новий керівник Лук'янівського СІЗО «працював у системі», однак імені його не назвали
У Мін'юсті зазначили, що новий керівник Лук'янівського СІЗО «працював у системі», однак імені його не назвали

Керівництво Лук’янівського СІЗО зміниться, нового керівника пенітенціарної установи представлять 17 серпня, заявив речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак увечері 16 серпня в ефірі телеканалу «112 Україна».

«На цей момент я не можу сказати, чи керівництво звільнили, чи воно пішло у відставку за власним бажанням, тому що вже пізня година і я не можу точно дізнатися всі деталі. Єдине, що можу підтвердити, що, дійсно, буде нове керівництво і вже завтра я зможу повідомити, чи це було пов’язано саме з подіями, які мали місце 9 серпня у стінах київського ізолятора, чи з тим, що керівництво СІЗО пішло у відставку за власним бажанням», – сказав Маслак.

Речник зазначив, що новий керівник ізолятора «працював у системі», однак його імені він не назвав.

Він додав, що керівництво СІЗО нестиме відповідальність, якщо підтвердиться факт, що воно володіло інформацією про передачу заборонених предметів заґратованим.

«Якщо відповідно до їхніх заяв буде інформація про те, що керівництво СІЗО володіло цією інформацією і також якось, можливо, допомагало – звісно, що і керівництво СІЗО нестиме відповідальність. Звільнення або заява про відставку не звільняє особу від відповідальності», – заявив Маслак.

9 серпня колишні «торнадівці», утримувані у Лук’янівському СІЗО, чинили опір силовикам під час обшуків у їхній камері, повідомляв речник заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

Після цих подій двох «торнадівців» перевезли у колонію у місті Буча, одного у колонію Бориспільського району, екс-командира роти Руслана Онищенка етапували в колонію Білої Церкви.

У квітні 2017 року Оболонський районний суд Києва засудив до різних термінів позбавлення волі 12 колишніх бійців колишньої спецроти МВС «Торнадо» за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів у зоні бойових дій на Донбасі. Рішення оскаржили.

Читайте також: «В камерах «торнадівців» знайшли нацистську символіку та холодну зброю – Генпрокуратура»

17 червня 2015 року суд заарештував групу бійців спецроти міліції «Торнадо» в Луганській області за підозрою у скоєнні тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудове розслідування встановило, що командир Руслан Онищенко у період з січня до середини березня 2015 року створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі місцевих жителів і катували їх, заявили в ГПУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

XS
SM
MD
LG