Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни масово звертаються на гарячу лінію для здачі в полон Україні через мобілізацію – ГУР


21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію
21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію

У Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України повідомили, що останнім часом спостерігається різке зростання звернень від росіян на гарячу лінію проєкту «Хочу жити» щодо здачі в полон у зв’язку з оголошеною в РФ частковою мобілізацією.

«Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян чи навіть від тих, хто ще не мобілізований. Тобто дзвонять: якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися… Такі випадки є», – сказав представник відомства Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

При цьому Юсов зазначив, що гарячою лінією можуть скористатися і жителі окупованих територій України, яких силоміць можуть призвати до лав російської армії. Посадовець каже про багато таких дзвінків від мобілізованих жителів окупованого Криму.

«Йдеться не лише про росіян – це можуть бути і жителі ОРДЛО… примусово мобілізовані, які не хотіли цього або хочуть уникнути. Зараз активно кримчани дзвонять і багато людей, які зберігають і український паспорт, кажуть: нас можуть силою змусити, ми не хочемо воювати», – додав він.

В умовах війни перевірити озвучену представником ГУР Міноборони інформацію з інших джерел немає можливості.

Державний проєкт «Хочу жити» приймає звернення на цілодобову гарячу лінію за телефонами +380 95 68 86 888, +380 93 68 86 888, +380 97 68 86 888, +380 44 35 08 917, 688 (останній – з українських номерів). Додаткова інформація також є у Telegram-каналі проєкту.

21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію. Це спричинило масовий виїзд із країни росіян і протести з сотнями затриманих.

XS
SM
MD
LG