Доступність посилання

ТОП новини

МОК зупиняє кваліфікацію на Олімпіаду-2020 для боксерів


Кваліфікація на участь у змаганнях у Токіо почалася 14 березня і мала тривати до 24-го, однак Робоча група з боксу завершити її після вечірньої сесії 16 березня
Кваліфікація на участь у змаганнях у Токіо почалася 14 березня і мала тривати до 24-го, однак Робоча група з боксу завершити її після вечірньої сесії 16 березня

Робоча група з боксу зупиняє кваліфікацію на Олімпійські ігри у Токіо 2020 року для боксерів – про це Міжнародний олімпійський комітет повідомив 16 березня.

За повідомленням, кваліфікація почалася 14 березня і мала тривати до 24-го, однак Робоча група з боксу завершити її після вечірньої сесії сьогодні.

«Добробут спортсменів, працівників та інших учасників є найвищим пріоритетом для РГБ. З моменту початку фази підготовки РГБ працювала в тісній співпраці з Комітетом місцевої організації – основним органом, який проводить змагання – а також причетними до його роботи, його медичними експертами та національними органами з охорони здоров’я, щоб забезпечити необхідні заходи безпеки. РГБ зрештою вирішила зупинити подію на тлі дедалі більших обмежень щодо подорожей та карантинних заходів (через поширення коронавірусу SARS-CoV-2, аби дозволити учасникам з 60 країн адаптувати свої плани та повернутися додому», – йдеться в заяві комітету.

Читайте також: На що здатні уряди країн задля безпеки громадян від коронавірусу?

МОК додає, що Робоча група продовжить оцінювати ситуацію, щоб все ж розподілити решту місць для участі в змаганнях у Токіо.

«Пріоритетом РГБ лишається кваліфікація спортсменів для виходу на ринг, і вона інформауватиме всіх зацікавлених, щойно матиме більше інформації», – обіцяє організатор Олімпіади.

12 березня губернаторка Токіо Юріко Коїке заявила, що плани провести літні Олімпійські ігри 2020 року в японській столиці не змінилися.

Олімпійські ігри в Токіо повинні пройти з 24 липня по 9 серпня. Паралімпійські ігри відбудуться з 25 серпня по 6 вересня.

XS
SM
MD
LG