Доступність посилання

ТОП новини

Молдова підтвердила перетин ракетою її повітряного простору


У Міноборони Молдови кажуть, що «уважно стежать за ситуацією в регіоні та рішуче засуджують порушення повітряного простору країни». Фото ілюстративне
У Міноборони Молдови кажуть, що «уважно стежать за ситуацією в регіоні та рішуче засуджують порушення повітряного простору країни». Фото ілюстративне

У Міністерстві оборони Молдови підтвердили перетин ракетою повітряного простору країни.

«О 10:18 виявлено ракету, яка перетнула повітряний Молдова, над селом Мокра в Придністровському районі, а пізніше над селом Косеуци в Сороцькому районі, з направленням на Україну», – йдеться у повідомленні, оприлюдненому у фейсбуці.

У міністерстві додають, що «уважно стежать за ситуацією в регіоні та рішуче засуджують порушення повітряного простору країни».

Раніше головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські крилаті ракети «Калібр» перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. За його даними, ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

Читайте також: Інформація про російські обстріли України 10 лютого: С-300, «Калібри», дрони (оновлюється)

У дні масованих ракетних атак Росії повідомлялося про падіння залишків ракет на території Молдови. Зокрема відомо, що це сталося у січні, а також у жовтні та грудні 2022 року.

Крім того, торік на початку жовтня три крилаті ракети, запущені з російських морських кораблів, пройшли через територію Молдови. Тоді Росія заперечила факт порушення повітряного простору Молдови.

Після цих інцидентів Молдова попросила своїх західних партнерів про системи протиповітряної оборони.

XS
SM
MD
LG