Доступність посилання

ТОП новини

«Більше практики»: МОН оновить викладання захисту України в школах


Міністерство анонсує, що запрошені експерти «найближчим часом» почнуть працювати над оновленням програми
Міністерство анонсує, що запрошені експерти «найближчим часом» почнуть працювати над оновленням програми

Міністерство освіти і науки планує оновити дисципліну «Захист України» в школах – про відповідний пілотний проєкт відомство повідомило 2 серпня.

За повідомленням, оновлення спрямовані на те, щоб дисципліна містила «більше практики, актуальних знань, навичок та життєво необхідних умінь». Пілот буде запущений у вересні в різних регіонах України. Програму шкільного предмету планують фіналізувати на основі відгуків учнів і вчителів.

«Щоб пілот проєкту відбувся успішно, МОН організує курс для вчителів. Для цього залучаємо до співпраці міжнародні і громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію у топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму, – ці навички необхідні у повсякденному житті», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Нацкомісія скоротила перелік населених пунктів, які радить перейменувати, Запоріжжя вилучили

Міністерство анонсує, що запрошені експерти «найближчим часом» почнуть працювати над оновленням програми. При цьому навички, які плануть викладати, потрібні не лише під час бойових дій:

«Навики домедичної допомоги та орієнтування на місцевості стануть в пригоді в походах, подорожах чи кризових ситуаціях. Знання з мінної безпеки допоможуть зберегти життя і здоров’я, правильно поводитися у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Навички керування БПЛА — конкурента перевага, їх використовують відеографи, геодезисти, археологи і ще безліч спеціалістів у професійній діяльності».

Міністр освіти Оксен Лісовий послався на відгуки дітей і вчителів, які нібито вказують на запит на оновлення програми і викладання домедичної допомоги, керування спортивними дронами і базової інженерії.

Дисципліна «Захист України» зазвичай викладається в двох старших класах загальноосвітніх шкіл.

XS
SM
MD
LG