Доступність посилання

ТОП новини

15 моряків повернулися в Україну після 2 років вимушеного перебування в Омані – профспілка


Доброчинці, які опікувалися проблемами моряків, повідомляли, що під час перебування в Омані вони оголошували голодування
Доброчинці, які опікувалися проблемами моряків, повідомляли, що під час перебування в Омані вони оголошували голодування

В Україну з Оману 30 липня повернулися 15 членів екіпажу судна Free Neptune, які з літа 2016 року вимушено залишалися на борту цього судна через заборгованість з виплати судновласником заробітної плати, повідомляє Профспілка працівників морського транспорту України у Facebook.

Подробиць у профспілці не надали, їх мають оприлюднити 1 серпня на прес-конференції в Одесі, в якій братимуть участь самі моряки, їхні родичі, представники Міністерства закордонних справ України, Міжнародної федерації транспортників (ITF), Профспілки працівників морського транспорту України.

У МЗС пізніше підтвердили повернення в Україну 15 моряків з Оману.

«Шлях додому тривалістю понад півтора року супроводжувався активними переговорами із судновласником, портовою владою і правоохоронними органами Оману. Очікуване стає можливим за умови чітких комплексних дій дипломатів, адвоката й усвідомлення своєї відповідальності судновласником», – заявляє департамент консульської служби міністерства.

У МЗС закликали громадян України готуватися до роботи за кордоном, здобувати інформацію про майбутнього працедавця.

22 українських моряки через одеську й маріупольську крюїнгові компанії потрапили на борт судна Free Neptune в першій половині 2015 року. Коли моряки прибули в Оман за поповненням провізії, виявилося, що грецька компанія через заборгованість судновласника відмовилася оплачувати постачання провізії екіпажу. Так моряки опинилися в «економічному полоні».

Днями в Україну також повернувся екіпаж контейнеровоза Mekong Spirit (прапор Мальти), затриманого в Греції за підозрою в контрабанді.

XS
SM
MD
LG