Доступність посилання

ТОП новини

У Москві в поліції помер чеченець, затриманий після теракту в «Крокус Сіті Холі»


Видання «Агентство.Новости» повідомило про смерть у московській поліції уродженця Чечні Асхаба Успанова. Як розповіла «Агентству» мати Успанова, її сина затримали в ніч із 22 на 23 березня, після теракту в «Крокус Сіті Холлі», про це він встиг повідомити родичам. Коли за дві години дружина Успанова приїхала до відділу поліції, їй розповіли, що її чоловік мертвий.

На думку чеченського каналу 1ADAT, який першим розповів про справу Успанова, він помер від тортур. Канал стверджує, що у Успанова були зламані ребра та хребет, на його тілі сліди задушення та синці.

На 1ADAT опубліковано відео з моргу, де показане тіло Успанова зі слідами насильства. Автор ролика стверджує, що в поліції інсценували самогубство Успанова, щоб приховати злочин. Мати загиблого заявила «Агентству», що її син не вчинив би суїцид, оскільки був мусульманином, а самогубство засуджується ісламом. Також родина Успанова категорично заперечує можливість його причетності до теракту.

Після теракту в підмосковному концертному залі «Крокус Сіті Хол» у містах Росії почастішали облави на мігрантів та громадян Росії несловʼянської зовнішності. Мігранти скаржаться на тиск силовиків та ксенофобію. Мігрантів бʼють, вриваються до них до гуртожитків і видворяють із Росії.

Чотирьох громадян Таджикистану, підозрюваних в участі в теракті в «Крокус Сіті Холі», було затримано 23 березня. До суду для обрання запобіжного заходу вони були доставлені зі слідами побиття, один з них – у напівпритомному стані на інвалідному візку. В інтернеті поширене відео, на якому одному із затриманих відрізають вухо.

Форум

XS
SM
MD
LG