Доступність посилання

ТОП новини

Заступник Скалецької проінспектував 3 лікарні: «медики готові й добре поінформовані» про коронавірус


У міністерстві також нагадали, що в Україні немає жодного зафіксованого випадку COVID-19
У міністерстві також нагадали, що в Україні немає жодного зафіксованого випадку COVID-19

У Міністерстві охорони здоров'я України заявляють, що медична система України готова до фіксації випадку коронавірусної інфекції. Як повідомляє пресслужба МОЗ, заступник міністра Віктор Ляшко 1 березня відвідав три госпітальні бази, що визначені для прийому пацієнтів із коронавірусною інфекцією: лікарні Житомира, Рівного і Сарн.

«Медики готові надавати всю необхідну медичну допомогу пацієнтам із коронавірусною інфекцією. В разі потреби, медичні працівники готові працювати понаднормово. Всі співробітники добре поінформовані про те, що робити у випадку фіксації COVID-19. У всіх 3 містах вже було проведено як мінімум 2-3 навчання. Також медики розповіли, що відпрацювали механізми ще при пандемічному грипі, коли досить велика кількість хворих потребувала інтенсивної терапії», – йдеться в повідомленні.

У МОЗ додали, що в лікарнях Житомира, Рівного і Сарн є інфекційні бокси, виділені спеціально на випадок реєстрації або підозри COVID-19. Наразі вони пустують і «готові в будь-яку хвилину приймати пацієнтів». Зокрема, у Рівному в них вже побувало чотири людини з підозрою на коронавірус, що не підтвердилась.

У міністерстві також нагадали, що в Україні немає жодного зафіксованого випадку COVID-19.

«Медична система України готова до фіксації випадку коронавірусної інфекції. В нас є близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, інфекційні бокси, дві тисячі лікарів-інфекціоністів, п'ять тисяч медичного персоналу, який працює в інфекційних лікарнях», – наголосили у МОЗ.

Станом на 1 березня у світі виявили майже 87 тисяч випадків інфікування новим коронавірусом, що виник у Китаї. Жертвами коронавірусу станом на 1 березня стали 2979 людей, з них 2761 померли у Китаї. Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса. Понад 42,3 тисячі одужали.

Екскурсія по лікарні для заражених коронавірусом – відео
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG