Доступність посилання

ТОП новини

Україна отримає 320 тисяч таблеток препарату, необхідного для лікування COVID-19 – МОЗ


«Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тисяч хворих на COVID-19», – заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 
«Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тисяч хворих на COVID-19», – заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов 

Міністерство охорони здоров’я України отримає як допомогу лікарські засоби з діючою речовиною гідроксихлорохін, внесені у національний протокол лікування COVID-19. Як повідомляє пресслужба МОЗ, компанії «Санофі» і «Сандоз» поставлять в Україну 320 тисяч таблеток цього препарату.

«Ми звернулися до виробників з проханням надати нам гуманітарну допомогу. Цієї кількості препарату вистачить для лікування понад 22 тисяч хворих на COVID-19», – заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Читайте також: Перехворіти на коронавірус: досвід чотирьох українців

«Цей препарат прописаний у нашому протоколі лікування хворих на COVID-19 і застосовується для важких пацієнтів винятково в умовах стаціонарів, а також під пильним наглядом лікарів і за письмової згоди пацієнтів. Він буде безкоштовним для тих пацієнтів, кому він справді необхідний за медичними показами», – сказав Степанов.

У МОЗ нагадали, що препарати з діючою речовиною гідроксихлорохін використовуються для лікування хворих на COVID-19 у США, Японії, Німеччині та інших західних країнах із розвиненою медициною.

Загалом в Україні, станом на ранок 9 квітня підтвердили 1892 випадки коронавірусу. Найбільше – в Чернівецькій області (302), Києві (300) та на Івано-Франківщині (218). Жодного випадку не виявили в Миколаївській області.

При цьому 45 людей одужали, 57 – померли.

Число виявлених випадків COVID-19 у світі складає майже півтора мільйона.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення. Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні Кабінет міністрів запровадив жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG