Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ розглядає можливість тестування всіх медиків, які працюють з COVID-19 – Степанов


За даними міністра Максима Степанова, наразі в Україні виявлено 879 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників, 42 з них вже одужали
За даними міністра Максима Степанова, наразі в Україні виявлено 879 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників, 42 з них вже одужали

Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість тестувати всіх лікарів, які працюють із хворими на коронавірусне захворювання COVID-19. Про це на ранковому брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у відповідь на питання Радіо Свобода щодо можливих випадків відмови у тестуванні лікарям.

Алгоритм тестування медиків, уточнив міністр, зараз не відрізняється від алгоритму тестування решти пацієнтів.​

Читайте також: «Наймолодшому пацієнту з COVID-19 в Україні було 25 днів» – інфекціоніст​

«При появі відповідних симптомів захворювання на коронавірус, це підвищення температури, сухий кашель, решта симптомів, медичному працівнику одразу робиться тест на коронавірус. Але в зв'язку з суттєвим збільшенням кількості захворівших медичних працівників наразі ми розглядаємо можливість проведення тестувань один раз на п’ять днів всім медичним працівникам, які працюють із COVID-19», – сказав Степанов.

За даними міністра, наразі в Україні виявлено 879 підтверджених випадків захворювання на COVID-19 серед медичних працівників, 42 з них вже одужали.

Як повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ вранці 17 квітня, за попередню добу в Україні офіційно підтвердили 501 випадок захворювання на COVID-19. Відтак загальна кількість хворих зросла до 4 662, з них 125 померли, 246 одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG