Доступність посилання

ТОП новини

У МВФ повідомили деталі нової угоди з Україною


Рішення ради директорів фонду дозволяє негайну виплату близько 2,7 мільярда доларів США.
Рішення ради директорів фонду дозволяє негайну виплату близько 2,7 мільярда доларів США.

Рада директорів МВФ схвалила нову розширену угоду в рамках Програми розширеного фінансування (EFF) на близько 15,6 мільярда доларів США як частину загального пакету підтримки для України на 115 мільярдів доларів США. Про це йдеться у прессрелізі фонду.

У фонді зазначають, що програма спрямована на закріплення політики, яка підтримує фіскальну, зовнішню, цінову та фінансову стабільність, підтримує економічне відновлення, одночасно покращуючи управління та зміцнюючи інституції для сприяння довгостроковому зростанню в контексті післявоєнної реконструкції та шляху України до вступу в ЄС.

Крім того, рішення ради директорів дозволяє негайну виплату близько 2,7 мільярда доларів США.

Очікується, що схвалення EFF мобілізує масштабне фінансування на пільгових умовах від міжнародних донорів і партнерів України, щоб, серед іншого, допомогти вирішити проблему платіжного балансу України.

21 березня Міжнародний валютний фонд і українська влада на рівні штату домовилися про нову угоду.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що програма допоможе Україні «профінансувати всі критичні видатки, зберегти макрофінансову стабільність та посилити взаємодію з іншими міжнародними партнерами».

XS
SM
MD
LG