Доступність посилання

ТОП новини

У МВФ погодилися, що запровадження воєнного стану в Україні не вплине на співпрацю – АП


Крістін Лагард і Петро Порошенко під час телефонної розмови обговорили програму допомоги Україні
Крістін Лагард і Петро Порошенко під час телефонної розмови обговорили програму допомоги Україні

В Адміністрації президента України заявляють, що в Міжнародному валютному фонді підтвердили намір подальшої співпраці з Києвом, попри запровадження воєнного стану.

Як повідомила в ніч на 29 листопада прес-служба президента України, про це йшлося під час телефонної розмови Петра Порошенка із директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

«Під час розмови було окремо підкреслено, що введення воєнного стану не вплине на взаємодію з МВФ. У цьому контексті Крістін Лагард підтвердила готовність Міжнародного валютного фонду і надалі продовжувати тісне співробітництво з Україною і підтримувати нашу державу на шляху впровадження реформ», – йдеться в повідомленні.

У МВФ повідомили, що Лагард назвала розмову з Порошенком «конструктивною». «Ми підтвердили позитивні відносини і співпрацю між Україною і МВФ», – повідомляє прес-служба МВФ.

У грудні виконавча рада МВФ має провести засідання і розглянути програму допомоги stand-by для України.

У жовтні Міжнародний валютний фонд на рівні уповноваженого персоналу погодив з українською владою нову програму резервної підтримки замість чинної програми розширеного фінансування.

Обсяг нової програми – 3,9 мільярда доларів. Згідно з повідомленням, вона має стати основою для економічної політики уряду в 2019 році – передбачається, що ця політика буде зосереджена на зниженні інфляції та реформах оподаткування, фінансового і енергетичного секторів.

Визначення stand-by означає, що Україна отримує гарантію на цю суму і може за потреби отримати її повністю або частково протягом терміну дії угоди та за умови дотримання її положень. Після закінчення терміну дії угоди невикористаний залишок кредиту повертається фонду.

XS
SM
MD
LG