Доступність посилання

ТОП новини

МВС і ДСНС оскаржили поновлення Бочковського


Сергія Бочковського затримали в березні 2015 року на засіданні Кабінету міністрів України
Сергія Бочковського затримали в березні 2015 року на засіданні Кабінету міністрів України

Державна служба України з надзвичайних ситуацій і Міністерство внутрішніх справ подали касаційну скаргу на поновлення Сергія Бочковського на посаді голови ДСНС.

Скарги були зареєстровані в Касаційному адміністративному суді 13 і 14 серпня. Дату засідання наразі не призначили.

Водночас адвокати Бочковського заявляють, що 16 серпня він «вимагатиме поновлення на роботі».

«Завтра о 9:00 він з постановою Київського апеляційного адміністративного суду, який також визнав незаконним звільнення Сергія Бочковського і поновив його на посаді керівника ДСНС з 25.03.2015, виходить на роботу», – йдеться в заяві адвокатів, яка є в розпорядженні Радіо Свобода.

7 серпня Київський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення суду попередньої інстанції про відновлення Сергія Бочковського на посаді голови Державної служби з надзвичайних ситуацій.

При цьому суд вказав конкретну суму, яку мають виплатити Бочковському за «вимушений прогул» – понад 546 тисяч гривень.

У квітні цього року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував розпорядження Кабінету міністрів України про звільнення Сергія Бочковського в 2015 року з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Суд відновив його на посаді керівника ДСНС.

Посадовців ДСНС затримали під час прямого ефіру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:16 0:00

Минулого місяця #Точно, проект Радіо Свобода з посиланням на лист ДСНС повідомляв, що Бочковському вже виплатили першу зарплату.

25 березня 2015 року під час засідання Кабміну, яке транслювали у прямому ефірі українські канали, затримали колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького. Тоді повідомлялось, що їх підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

XS
SM
MD
LG