Доступність посилання

ТОП новини

МВС: виявлено близько пів сотні місць катувань та є стільки ж проваджень про сексуальне насильство з боку військових РФ


Зафіксовано 35 793 проваджень про порушення законів та звичаїв війни
Зафіксовано 35 793 проваджень про порушення законів та звичаїв війни

Від початку повномасштабного вторгнення Росії поліцейські розпочали 47 212 кримінальних проваджень за фактами вчинення на території України злочинів російськими військовослужбовцями та їхніми пособниками, повідомляє у понеділок пресслужба МВС.

«З них: 35 793 – за ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни), 9100 – за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), 2134 – за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність), 100 – за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), 37 – за ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія)», – йдеться в повідомленні.

За даними МВС, на сьогодні на деокупованих територіях виявлено 48 місць, де війська РФ незаконно утримували і катували громадян. Також відкрито 47 кримінальних проваджень за фактами вчинення військовими РФ сексуального насильства.

Російських військових звинувачують у численних воєнних злочинах, у тому числі вбивствах цивільних жителів, навмисних атаках на цивільні об’єкти та сексуальному насильстві. В Україні, на запрошення української влади, працюють слідчі Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Москва звинувачення заперечує.

XS
SM
MD
LG