Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: температуру будуть міряти всім, хто прибуває в Україну


У разі, якщо фахівці зафіксують людину із підвищеною температурою й початковими ознаками захворювання – її відправлятимуть на додаткові обстеження, додали в МВС
У разі, якщо фахівці зафіксують людину із підвищеною температурою й початковими ознаками захворювання – її відправлятимуть на додаткові обстеження, додали в МВС

Влада України ухвалила рішення проводити температурний скринінг усіх громадян, як прибувають на територію країни, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Як йдеться в повідомленні на сайті МВС, Аваков сказав про це 25 лютого на засіданні координаційної наради під головуванням секретаря РНБО Олексія Данілова щодо ситуації по контролю за коронавірусом.

За словами міністра, перевірку проводитимуть силами Державної прикордонної служби і Міністерства охорони здоров’я.

«Температурний скринінг є обов’язковим для усіх громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країну світу, як через авіасполучення, так і через усі автомобільні та залізничні пункти пропуску на кордоні України. Таких пунктів із країнами ЄС у нас 29, а загалом на кордоні 232. Сьогодні, до прикладу, такими групами було на пункті пропуску «Тиса» оглянуто близько 1000 осіб. Окрім цього, ми плануємо запровадити температурний контроль і на КПВВ на лінії розмежування із тимчасово окупованими АР Крим та окремими районами Донецької та Луганської областей», – сказав Аваков.

Він додав, групи із прикордонників і медиків будуть чергувати позмінно, і всі вони забезпечені необхідними засобами захисту.

У разі, якщо фахівці зафіксують людину із підвищеною температурою й початковими ознаками захворювання – її відправлятимуть на додаткові обстеження, додали в МВС.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, станом на зараз ситуація перебуває «повністю під контролем» відповідних служб у цілодобовому режимі.

«Області звітують кожного дня о 8:00 ранку та о 16:00. Ми не очікуємо жодних несподіванок. Завтра на 10:00 усі обласні адміністрації проведуть засідання відповідних комісій з надзвичайних ситуацій та техногенної безпеки. Вони мають забезпечити умови для проведення температурного скринінгу на кордоні, а також перевірити усі медичні заклади, які, у разі необхідності, зможуть прийняти інфікованих», – сказав Данілов.

Напередодні в прикордонслужбі повідомили, що температуру будуть міряти на в'їзді в Україну тим, хто прибуватиме з Італії, де стався найбільший в Європі спалах коронавірусу.

Станом на ранок 25 лютого, кількість випадків зараження новим коронавірусом у світі сягнула 80 147, понад 27 тисяч одужали. Число летальних випадків зросло до 2699.

Пік епідемії коронавірусу в Китаї припав на 23 січня – 2 лютого і відтоді пішов на спад, повідомив 24 лютого голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG