Доступність посилання

ТОП новини

Проти лідерки М’янми висунули нові звинувачення


Військові захопили владу в М’янмі на початку року, заявивши про фальсифікації на виборах, на яких в листопаді перемогла партія Аун Сан Су Чжи (на фото)
Військові захопили владу в М’янмі на початку року, заявивши про фальсифікації на виборах, на яких в листопаді перемогла партія Аун Сан Су Чжи (на фото)

Проти позбавленої владних повноважень лідерки М’янми Аун Сан Су Чжи висунуті нові звинувачення в корупції. Як передає агенція Reuters, додаткові кримінальні провадження відкриті і проти низки інших колишніх офіційних осіб з її оточення. Ці рішення стали останніми в списку кримінальних справ, відкритих після військового перевороту в М’янмі 1 лютого.

Підконтрольні нинішньому військовому керівництву ЗМІ повідомили, що нові звинувачення пов’язані з неналежним використанням землі, що належала одній з благодійних організацій, яку очолювала Су Чжи. Їй загрожує ще до 15 років позбавлення волі за новими звинуваченнями.

Серед більш ніж 4 тисяч затриманих після перевороту, Су Чжи звинувачують за низкою статтей, зокрема про порушення закону про державну таємницю і підбурювання до заколоту. Її прихильники кажуть про політичне підґрунтя справ.

Військові захопили владу в країні на початку року, заявивши про фальсифікації на виборах, на яких в листопаді перемогла партія Су Чжи. Тодішня виборча комісія заявляла про відсутність фальсифікацій.

За повідомленнями місцевих ЗМІ, нова виборча комісія, призначена хунтою, заявила, що припинить діяльність «Національної ліги за демократію».

Читайте також: Повалена після військового перевороту у М’янмі лідерка країни постала перед судом

За даними правозахисників, військові вбили понад 800 людей на протестах у зв’язку з переворотом.

XS
SM
MD
LG