Доступність посилання

ТОП новини

Жительку Миколаєва затримали за підозрою в коригуванні ракетних ударів – СБУ


Ілюстраційне фото. Наслідки ракетного удару по Миколаєву, листопад 2022 року
Ілюстраційне фото. Наслідки ракетного удару по Миколаєву, листопад 2022 року

Служба безпеки України затримала жительку Миколаєва за підозрою в коригуванні ракетних ударів по Миколаєву, повідомляє пресслужба відомства 10 березня.

За повідомленням, жінка «на початку повномасштабного вторгнення підтримала російських окупантів і активно розповідала про це у соцмережах». Через це російська сторона залучила її до співпраці.

«Зловмисниця збирала інформацію про місця базування Сил оборони і розташування критичної інфраструктури на території Миколаївщини. Для збору інформації зловмисниця виходила на місцевість і приховано фотографувала розташування українських об’єктів, а також фіксувала прилеглу територію. Отримані дані надсилала через анонімний месенджер», – йдеться в заяві.

Читайте також: Шпигували за керівниками військкоматів Києва: СБУ повідомила про затримання кількох «агентів РФ»

СБУ припускає, що передану інформацію російська армія могла використати для ракетних ударів по Миколаєву.

Жінці повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про Сили оборони в умовах воєнного стану. Суд взяв її під варту, розслідування триває.

Російські війська продовжують завдавати ударі по Миколаєву. Втім, у листопаді минулого року голова Миколаївської області Віталій Кім повідомив, що попри те, що обстріли Миколаєва тривають, безпекова ситуація у місті та області «значно покращилася» після деокупації частини Миколаївщини та сусідньої Херсонщини.

XS
SM
MD
LG