Доступність посилання

ТОП новини

МЗС відреагувало на законопроєкт у Росії про «недійснійсть» включення Криму до УРСР


Міністерство висловило думку, що законопроєкт Держдуми підтверджує – у Москві усвідомлюють неминучість деокупації півострова, «тому й виникають такі панічні ініціативи»
Міністерство висловило думку, що законопроєкт Держдуми підтверджує – у Москві усвідомлюють неминучість деокупації півострова, «тому й виникають такі панічні ініціативи»

Законопроєкт про визнання «незаконним» включення Криму до складу Української Радянської Соціалістичної Республіки 1954 року є «нікчемною спробою російської диктатури легітимізувати власні грубі порушення міжнародного права» – про це заявило Міністерство закордонних справ України 12 березня.

Відомство вказало на те, що Росія свого часу визнала кордони сучасної України як на двосторонньому, так і на багатосторонньому рівнях.

«Сотні разів спіймана на брехні та скомпрометована російська влада може скільки завгодно продовжувати свою пропаганду, зокрема під виглядом законотворчості, але це не змінить визнаної світовим співтовариством реальності: Крим – це Україна», – заявили в МЗС.

Читайте також: Кулеба щодо заяви папи Римського: «Україна не підійматиме інших прапорів»

Міністерство також висловило думку, що законопроєкт Держдуми підтверджує – у Москві усвідомлюють неминучість деокупації півострова, «тому й виникають такі панічні ініціативи».

Як повідомляв напередодні проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії, до Державної думи Росії внесли законопроєкт про визнання «недійсним» рішення Верховної ради СРСР щодо включення Криму до складу УРСР.

У лютому 1954 року Верховна Рада СРСР видала указ «Про передачу Кримської області зі складу РРФСР до складу УРСР». З того часу півострів перебував у складі України.

За час незалежного існування Росії та України між країнами було складено понад 400 різного роду актів, у яких було закріплено статус Криму як території України.

Міжнародна спільнота не визнала анексію Росією Криму 2014 року та запровадила проти неї санкції.

Форум

XS
SM
MD
LG