Доступність посилання

ТОП новини

У МЗС повідомили про зростання числа загиблих українців в Ізраїлі


Наразі відомо про 21 загиблого українця та 1 зниклого безвісти в Ізраїлі. У Секторі Гази – про 3 загиблих і 6 поранених
Наразі відомо про 21 загиблого українця та 1 зниклого безвісти в Ізраїлі. У Секторі Гази – про 3 загиблих і 6 поранених

Міністерство закордонних справ України повідомило про зростання кількості жертв серед українців в Ізраїлі.

«Загалом нині маємо підтверджену інформацію про 21 загиблого українця, а також 1 зниклого безвісти (в Ізраїлі – ред.). У Секторі Гази – 3 загиблих (двоє дітей та доросла людина), а також 6 поранених, із яких 3 дітей. Громадяни мають поранення різного ступеню тяжкості, їм надається медична допомога. 357 українців, із яких 208 жінок, висловили бажання евакуюватися із палестинського анклаву. Українські дипломатичні установи підтримують із ними постійний зв’язок», – повідомив у коментарі Радіо Свобода речник МЗС України Олег Ніколенко.

Він уточнив, що контрольно-пропускний пункт «Рафах» на кордоні Сектору Гази та Єгипту не працює, тому можливості виїхати наразі немає.

«Це стосується не лише наших громадян, але і громадян інших держав. МЗС України спільно із партнерами працює із причетними сторонами, аби отримати дозвіл на якнайшвидше вивезення людей», – повідомили у зовнішньополітичному відомстві України.

24 жовтня МЗС підтверджувало 19 загиблих серед українців в Ізраїлі та повідомляло про одного зниклого безвісти. У Секторі Гази йшлося про 3 загиблих українців.

Ізраїль оголосив війну ісламістському угрупованню, визнаному терористичним в ЄС і США, наступного дня після того, як бойовики «Хамасу» 7 жовтня прорвали укріплений кордон Ізраїлю та Гази. Ізраїльська сторона повідомляла, що внаслідок атак угруповання «Хамас» в Ізраїлі загинуло понад 1400 людей. У Секторі Гази кажуть про 6500 загиблих – ці дані неможливо верифікувати.

Форум

XS
SM
MD
LG