Доступність посилання

ТОП новини

МЗС заявляє про захоплення піратами громадянина України


За словами представника МЗС, повідомлення про викрадення отримало посольство України в Німеччині 20 квітня
За словами представника МЗС, повідомлення про викрадення отримало посольство України в Німеччині 20 квітня

Пірати захопили та вивезли в невідомому напрямку громадянина України з борту судна Tommi Ritscher – такі попередні дані повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонни справ України Сергій Погорельцев. Про це він сказав журналістам 21 квітня.

«За попередньою інформацією, в результаті нападу захоплено та вивезено у невідомому напрямі одного громадянина України – члена екіпажу судна», – цитують представника міністерства інформаційні агенції «Інтерфакс» та «Укрінформ».

Читайте також: Кулеба: майже 7 тисяч українців готові перебути карантин за кордоном

За словами Погорельцева, повідомлення про викрадення отримало посольство України в Німеччині 20 квітня. На корабель напали біля берегів Беніну. Консульство України в Гамбурзі зв’язалося з компанією-оператором судна, щоб з’ясувати обставини справи.

Крім того, посольство України в Ніґерії, яке відповідає за зв’язки з Беніном, звернулося до відповідних органів у цій країні, щоб перевірити інформацію про захоплення українського громадянина.

За даними сайту Marine Traffic, вантажне судно Tommi Ritscher прямувало Атлантичним океаном під прапором Португалії з Гани до порту Котону в Беніні.

XS
SM
MD
LG