Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ проводить обшуки в «Енергоатомі» – Ситник


Директор НАБУ зазначив, що вплив на формування ціни на електроенергію нижче від ринкової міг завдати збитків державі
Директор НАБУ зазначив, що вплив на формування ціни на електроенергію нижче від ринкової міг завдати збитків державі

Національне антикорупційне бюро проводить обшуки в НАЕК «Енергоатом» у межах розслідування продажу електроенергії низки комерційних структур, заявив у середу директор НАБУ Артем Ситник.

«Інформація про те, що відбуваються обшуки, відповідає дійсності. Вони санкціоновані Антикорупційним судом. Знову ж таки, аби не розголошувати таємницю досудового розслідування, можу сказати лише те, що ця справа дійсно стосується продажу електроенергії ряду комерційних структур», – сказав Ситник.

За його словами, розслідування було розпочато через те, що, виходячи з аналізу ситуації, є певні дискримінаційні умови при продажу електроенергії.

Ситник додав, що електроенергію можуть викупити тільки окремі споживачі, а це суттєво впливає на формування ціни.

Директор НАБУ зазначив, що вплив на формування ціни на електроенергію нижче ринкової міг завдати збитків державі.

У НАЕК «Енергоатом» з цього приводу повідомили, що 3 лютого 2021 року «Енергоатом» офіційно звернувся до НАБУ з пропозицією про цілковиту взаємодію, зокрема через надання всієї необхідної інформації та документації для сприяння всебічному та об’єктивному розслідуванні відкритих кримінальних справ.

«Ми розуміємо бурхливу радість інформаційних кілерів і проплачених провокаторів з приводу інформації про те, що в ДП «НАЕК «Енергоатом» проходять обшуки. Нас не дивують чергові спроби навісити негативні ярлики на керівників Компанії. Офіційно повідомляємо: поширювана провокаторами інформація не відповідає дійсності та є маніпулятивною. Найближчим часом ці відверто брехливі повідомлення стануть предметом позовів до судових інстанцій про захист честі, гідності та ділової репутації», – заявили в компанії.

В «Енергоатомі» додали, що сприятимуть детективам у проведенні перевірки.

«Енергоатом» – найбільший виробник електроенергії в Україні, компанія відповідає за безпеку експлуатації всіх діючих АЕС країни.

XS
SM
MD
LG