Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз»: ситуацію із забезпеченням газом київських ТЕЦ стабілізували


Компанія «Нафтогаз України» заявляє, що ситуацію із забезпеченням газом київських ТЕЦ стабілізували.

Як повідомляє прес-служба компанії, КМДА закупила необхідні обсяги газу у одного з багатьох приватних постачальників, які працюють на ринку України.

Назву компанії-постачальника у «Нафтогазі» не уточнюють.

«Очікується, що ці обсяги дозволять забезпечити безперебійну роботу об’єктів теплогенерації тимчасово, до того, як буде врегульовано питання щодо правонаступництва за накопиченими боргами за пільговий газ, пов’язаними з цими об’єктами», – йдеться у повідомленні.

У «Нафтогазі» зазначають, що за дорученням президента України на цьому тижні Кабмін розробив та запропонував довгострокове рішення, яке дозволить відновити постачання газу київським ТЕЦ – йдеться про укладення мирової угоди між сторонами в суді.

Читайте також: Столичні ТЕЦ не зупинятимуть, а «Київтеплоенерго» може отримати альтернативний газ

19 липня Господарський суд Києва ухвалив рішення не перекладати борги компанії Ріната Ахметова «Київенерго» за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз України» на новостворене комунальне підприємство «Київтеплоенерго».

З 1 травня 2018 року теплові мережі та котельні Києва перейшли від компанії «Київенерго» мільярдера Ріната Ахметова в управління комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Наприкінці травня влада Києва повідомила, що «Нафтогаз» відмовляється укладати договір на поставку газу з «Київтеплоенерго» через борги попереднього оператора «Київенерго» (загальна сума заборгованості становить близько 5 мільярдів гривень). У відповідь на це Київрада ухвалила рішення, згідно з яким боргові зобов’язання «Київенерго» не підлягають передачі «Київтеплоенерго».

«Нафтогаз» у свою чергу заявив, що готовий укласти договір на поставку газу одразу після вирішення питання правонаступництва заборгованості.

XS
SM
MD
LG