Доступність посилання

ТОП новини

«Напруга знята» – Арестович про перші результати перемовин Путіна і Байдена


На думку Арестовича, після розмови Байдена та Путіна, американський лідер не подзвонив Зеленському, оскільки займається тим, що збирає «міжнародну підтримку для України»
На думку Арестовича, після розмови Байдена та Путіна, американський лідер не подзвонив Зеленському, оскільки займається тим, що збирає «міжнародну підтримку для України»

Напруга на українсько-російському кордоні знята. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив Олексій Арестович, радник голови Офісу президента. За його словами, після перемовин Володимира Путіна та Джозефа Байдена «стало більше ясності в намірах і відносинах сторін».

«Напруга знята, але чи зменшилася загроза, ми побачимо за даними воєнної розвідки та розвідок наших союзників. Одне діло – перемовини. Інше – реальні воєнні рухи, які здійснює Російська Федерація. Поки не видно, щоб вони почали відходити», – сказав Арестович.

На думку Арестовича, після розмови Байдена та Путіна американський лідер не подзвонив Зеленському, оскільки займається тим, що збирає «міжнародну підтримку для України».

«Байден збирає міжнародну підтримку для України і хоче повідомити президенту Зеленському про практичні результати своїх перемовин з лідерами інших країн, які багато тижнів ведуть консультації з приводу ситуації на кордонах України», – зазначив Арестович.

Десятки тисяч російських військових розгорнуті нині в регіонах поблизу кордону з Україною, що насторожило як Київ, так і офіційних осіб у Європі та Сполучених Штатах.

Президент США Джо Байден заявив, що Сполучені Штати не надсилатимуть війська в Україну для захисту від будь-якого нового імовірного російського вторгнення. Про це американський лідер заявив журналістам на наступний день після відеоконференції, яку він мав 7 грудня з російським колегою Володимиром Путіним.

Встановлюйте новий застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети Apple і Android.

XS
SM
MD
LG