Доступність посилання

ТОП новини

НАТО: здатність альянсу виконувати свої місії не постраждала від епідемії коронавірусу


Столтенберг привітав швидку реакцію союзників на спалах коронавірусу
Столтенберг привітав швидку реакцію союзників на спалах коронавірусу

Здатність Північноатлантичного альянсу виконувати свої місії та заходи не постраждала від епідемії коронавірусу. Про це 18 березня заявили у пресслужбі НАТО.

«У середу посли НАТО провели чергове засідання Північноатлантичного альянсу. Вони розглянули пандемію COVID-19 і заходи, які вживає НАТО і союзники для стримування її поширення», – мовиться у повідомленні.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг привітав швидку реакцію союзників на спалах вірусу, підкресливши, що альянс готовий забезпечувати безпеку країн-членів.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, виявили у Китаї наприкінці минулого року. Він спричиняє захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

За даними Центру даних про коронавірус при Університеті Джонса Гопкінса у США, у світі станом на 18 березня зареєстрували понад 212 тисяч випадків захворювання від коронавірусу. Понад 8700 людей померли, понад 83 тисячі – одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG