Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко підписав указ про європейську та євроатлантичну інтеграцію України


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко підписав указ «Питання європейської та євроатлантичної інтеграції», в якому затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави, повідомила прес-служба президента.

«Глава держави затвердив План заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі і в Організації Північноатлантичного договору з метою забезпечення незворотності європейського і євроатлантичного курсу України, згідно з частиною третьою ст.102 Конституції України», – йдеться в повідомленні на сайті президента України.

Згідно з указом, Кабінету міністрів України пропонується забезпечити виконання разом з відповідними державними органами Плану заходів щодо реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в ЄС і НАТО, затвердженого цим Указом, та щоквартально інформувати президента України про хід виконання, а також звітувати про виконання зазначеного Плану заходів у встановлені терміни.

Секретарю Ради національної безпеки і оборони України доручено забезпечити розгляд на засіданні РНБО України в травні 2019 року питання щодо проведення окремих оглядів, включених до комплексного огляду сектору безпеки і подати за підсумками консультацій з представниками НАТО та держав-членів НАТО у другому півріччі 2019 на розгляд президенту України проекти законів про охорону секретної інформації та про розвідку.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

7 лютого Верховна Рада ухвалила закон про закріплення в Конституції стратегічного курсу України на членство в Європейському союзі й НАТО. 19 лютого президент України Петро Порошенко підписав документ, 21 лютого закон набрав чинності.

XS
SM
MD
LG