Доступність посилання

ТОП новини

Нацполіція: рішення місцевої влади про обмеження пересування на вихідних – рекомендаційні


Як роз’яснюють у Нацполіції, в умовах надзвичайно ситуації влада може обмежувати роботу громадського транспорту та підприємств, але не запроваджувати комендантську годину
Як роз’яснюють у Нацполіції, в умовах надзвичайно ситуації влада може обмежувати роботу громадського транспорту та підприємств, але не запроваджувати комендантську годину

Рішення місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій про обмеження свободи пересування носять рекомендаційний характер, зазначають у Національній поліції України.

Як роз’яснюють у правоохоронному органі, в умовах надзвичайно ситуації влада може обмежувати роботу громадського транспорту та підприємств, але не запроваджувати комендантську годину.

«У кількох регіонах місцеві комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення про тимчасову заборону громадянам виходити з дому (з 13-ї години 11 квітня до 06-ї години ранку 13 квітня). Утім, це рішення комісії носить виключно рекомендаційний характер, адже комендантська година можлива лише за умови введенння правового режиму надзвичайного стану», – нагадують у Нацполіції.

10 квітня у Волинській і Закарпатській областях місцева влада вирішила максимально обмежити пересування людей у вихідні дні. Жителів цих областей просять не виходити з дому з 13:00 суботи до 6:00 понеділка. 11 квітня про таке ж рішення повідомив міський голова міста Ромни, що в Сумській області.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і щоб не допустити її поширення.

Читайте також: Що робити, якщо на вас склали адмінпротокол за порушення карантину​

Він мав тривати до 3 квітня, однак згодом уряд продовжив його ще на три тижні – до 24 квітня.

Із 6 квітня в Україні Кабінет міністрів запровадив жорсткіші правила карантину: у громадських місцях не можна перебувати без маски чи респіратора на обличчі, ходити групами більше ніж по двоє та відвідувати парки, сквери або ж прибережні зони.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG