Доступність посилання

ТОП новини

Перші випадки інфікування коронавірусом діагностували у Норвегії та Румунії


Перші випадки зараження китайським коронавірусом виявили у Норвегії та Румунії.

Міністерство охорони здоров’я Норвегії 26 лютого повідомило, що інфікованою виявилася людина, яка минулого тижня приїхала з Китаю. Оскільки відтоді вона перебувала на карантині, поширення вірусу вважають малоймовірним.

У столиці Фінляндії Гельсінкі коронавірус діагностували у жінки, яка нещодавно повернулася з італії. Двоє людей, з якими вона відтоді контактувала, перебувають на карантині вдома.

Міністр охорони здоров’я Румунії підтвердив перший випадок захворювання на коронавірус у країні. У чоловіка немає симптомів захворювання і його стан нормальний. За словами інфікованого, під час полювання він контактував з 71-річним італійцем з Ріміні.

Як зазначає агентство Associated Press, вже двох інфікованих коронавірусом виявили у Фінляндії.

На території Європи спалах коронавірусу фіксують в Італії. Випадки захворювання також були виявлені і в інших європейських країнах: Іспанії, Франції, Німеччини, Великої Британії, Австрії, Хорватії, Швейцарії, Греції, Північної Македонії і Грузії.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

XS
SM
MD
LG