Доступність посилання

ТОП новини

У Нью-Йорку узаконили третю стать


Нововведення призначене для тих, хто не відчуває себе ні чоловіком, ні жінкою
Нововведення призначене для тих, хто не відчуває себе ні чоловіком, ні жінкою

Жителі американського міста Нью-Йорка зможуть вказувати у своїх свідоцтвах про народження третю – «невизначену» стать, крім чоловічої і жіночої. Документ про це у вівторок, 9 жовтня, підписав мер міста Білл де Блазіо. Він почне діяти з нового року.

Це рішення покликане задовольнити потреби тих, «кому протягом багатьох років доводилося жити з паперами, що не відповідають їхньому світоглядов», пояснив Білл де Блазіо. Нововведення призначене для тих, хто не відчуває себе ні чоловіком, ні жінкою.

Підписаний мером документ скасовує вимогу, згідно з якою для зміни статі у свідоцтві про народження потрібна була довідка від лікаря.

Зараз вказувати стать як «невизначену» можуть, наприклад, жителі Австралії. Там офіційно передбачені три статеві групи: жінки, чоловіки і «невизначені».

Вказувати в документах «іншу» стать або «інтерсекс» дозволили в 2017 році в Німеччині. Від 2013 року в країні цю графу можна було залишати порожньою. До кінця 2018 року в законодавство Німеччини мають внести необхідні поправки.

XS
SM
MD
LG