Доступність посилання

ТОП новини

У Києві оголосили переможців «Відзнаки імені Сергія Нігояна»


Сергій Нігоян загинув 22 січня 2014 року під час подій Євромайдану
Сергій Нігоян загинув 22 січня 2014 року під час подій Євромайдану

Переможцями творчого конкурсу «Відзнака імені Сергія Нігояна» стали Георгій Потопальський та формація «SVITER art-group».

Завданням конкурсу було розробити аудіо- та мультимедійну інсталяцію в публічному просторі. На втілення ідеї переможцям вручили сертифікат на 25 тисяч гривень.

«Інсталяція, яку ми спробуємо реалізувати, – це медіаоб'єкт, який представляє собою комплекс у трьох напрямках: скульптура, світло і звук. Вона складається зі світлових труб, в які проведено освітлення», – розповів Потопальський.

Автори проекту ще обдумують, що саме буде показуватися на цій світловій скульптурі.

Ця інсталяція стане частиною експозиції в Мистецькому арсеналі до п’ятої річниці Революції гідності, яка почне працювати з 21 листопада, зазначають організатори конкурсу. Згодом її передадуть до Національного меморіального комплексу героїв Небесної Сотні – музею Революції гідності, який планують відкрити у Києві.

«Відзнаку імені Сергія Нігояна» вручають вперше. За словами голови громадської організації «Родина Героїв Небесної Сотні» Володимира Бондарчука, загалом у конкурсі взяли участь 10 учасників. З них дев’ять – з Києва, ще один – з Торонто.

2 серпня Герою Небесної сотні, Герою України Сергію Нігояну виповнилося б 25 років.

Українець вірменського походження Сергій Нігоян загинув від вогнепального поранення в Києві під час Революції Гідності в ніч на 22 січня 2014 року. Він був першим із протестувальників, які загинули на столичному Майдані під час протистоянь між активістами та правоохоронцями.

XS
SM
MD
LG