Доступність посилання

ТОП новини

Число біженців з України в Німеччині за рік зросло на чверть мільйона


Біженці з України в Німеччині, грудень 2023 року
Біженці з України в Німеччині, грудень 2023 року

У Німеччині зараз зареєстровано близько 1,65 мільйона українців. Як повідомляє «Німецька хвиля», серед німецьких політиків є застереження про перевантаження та заклики до більш рівномірного розподілу біженців у Європі.

Станом на 12 березня це приблизно на 250 тисяч людей більше, ніж торік, написало 22 березня видання Der Spiegel із посиланням на відповідь МВС депутату опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Александру Трому.

У Німеччині кількість громадян України, які рятуються від російської військової агресії, більша, ніж прохачів притулку з інших країн. Федеральний уряд має враховувати, що Німеччина досягла межі у прийомі українських мігрантів, заявив депутат Тром.

За даними Федерального статистичного відомства, жінки становлять приблизно 80% українських громадян у працездатному віці, які з 2022 року знайшли притулок у Німеччині.

Біженці з України мають право на отримання так званої «громадянської допомоги» (Bürgergeld), яка сплачується безробітним. Самотні люди отримують 563 євро на місяць. Сімейні пари – по 506 євро на особу.

Для батьків передбачена допомога на дітей – від 357 до 471 євро на місяць на дитину, залежно від її віку. Держава покриває витрати на медичне страхування, оплату житла та частину комунальних послуг, виділяє гроші на купівлю меблів для дому та шкільного приладдя, оплачує мовні курси, зазначає «Німецька хвиля».

Федеральний міністр фінансів Крістіан Лінднер оголосив, що в державному бюджеті на 2024 рік лише на допомогу для українців у Німеччині виділено від 5,5 до 6 мільярдів євро.

Форум

XS
SM
MD
LG