Доступність посилання

ТОП новини

Норвегія виділяє додаткові 143 млн євро на відновлення інфраструктури України


Про ці рішення прем’єр-міністр країни Йонас Ґар Стьоре (на фото) повідомив президента України Володимира Зеленського під час зустрічі 3 травня в Гельсінкі
Про ці рішення прем’єр-міністр країни Йонас Ґар Стьоре (на фото) повідомив президента України Володимира Зеленського під час зустрічі 3 травня в Гельсінкі

Норвегія виділяє загалом 4,5 мільярда норвезьких крон (близько 378 мільйонів євро) на допомогу Україні – про це повідомив уряд країни 3 травня на тлі саміту Північної Європи.

«Норвегія виділила 2,8 мільярда норвезьких крон (235 мільйонів євро) на підтримку життєво необхідної гуманітарної допомоги народу України. Зараз Норвегія виділяє додаткові 1,7 мільярда норвезьких крон (143 мільйони євро) на цивільну підтримку української урядової адміністрації. Кошти будуть спрямовані на ремонт та обслуговування цивільної інфраструктури, щоб забезпечити українцям доступ до електроенергії та води, поміж іншого», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: «Є серйозні домовленості» – в МЗС прокоментували результати саміту країн Північної Європи за участю Зеленського

Про ці рішення прем’єр-міністр країни Йонас Ґар Стьоре повідомив президента України Володимира Зеленського під час зустрічі 3 травня в Гельсінкі.

Уряд Норвегії нагадав, що раніше цього року Осло виділив еквівалент 168 мільйонів євро на підтримку України в рамках п’ятирічної Програми підтримки Нансена. Програма передбачає надання 1,2 мільярда євро Україні щороку з 2023-го по 2027 рік.

Саміт країн Північної Європи відбувся 3 травня у столиці Фінляндії Гельсінкі за участі президента України Володимира Зеленського.

XS
SM
MD
LG