Доступність посилання

ТОП новини

Нові атаки дронів: Гуменюк повідомляє, що Росія поповнила резерви


Ілюстраційне фото. Частини дрону-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, збитого в Києві 14 грудня 2022 року
Ілюстраційне фото. Частини дрону-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва, збитого в Києві 14 грудня 2022 року

Росія накопичила безпілотники для поновлення атак по Україні, повідомила керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк. Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону 20 квітня, коментуючи останні нічні атаки дронами Shahed.

«Звісно, вони накопичували резерви. Бачимо, що доведені до критичного мінімуму їхні ракетні запаси змушують їх брати такі паузи і вишукувати альтернативні способи тиску на тилові райони України. Саме тому вони в очікувані додаткової партії дронів-камікадзе брали таку паузу. Тепер вони отримали цю партію і починають її використовувати», – сказала вона.

За словами Гуменюк, нові безпілотники мають маркування, за якими українські війська можуть їх ідентифікувати.

Читайте також: США запровадили санкції проти компаній, які сприяють виробництву іранських дронів

«Ми спостерігали їх атаку на Миколаївщині саме цією новою партією, така ж позначка була на дронах, які атакували Одещину. Саме тому можливе повторення таких атак, оскільки вони, отримавши партію, починають її використовувати для підтримки терористичного стану і напруженості у місцевого населення», – додала речниця.

Вона вказала на те, що метою таких атак є не лише психологічний тиск на цивільних, а також українські системи протиповітряної оборони та об’єкти критичної інфраструктури.

Увечері 19 квітня сили української протиповітряної оборони збили близько 10 російських безпілотників іранського виробництва.

XS
SM
MD
LG