Доступність посилання

ТОП новини

Карантин у Нових Санжарах: перші результати тестів евакуйованих із Китаю – негативні


Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька у захисному костюмі та масці розмовляє з евакуйованими з Китаю в санаторії в селі Нові Санжари Полтавської області, 24 лютого 2020 року
Міністр охорони здоров'я України Зоряна Скалецька у захисному костюмі та масці розмовляє з евакуйованими з Китаю в санаторії в селі Нові Санжари Полтавської області, 24 лютого 2020 року

Результати перших тестів на новий коронавірус у частини людей, що були евакуйовані з Китаю і перебувають у Нових Санжарах (Полтавщина) на карантині, показали, що всі 48 громадян здорові, повідомляє департамент комунікацій секретаріату Кабінету міністрів України.

«Оприлюднено перші результати тестування людей в обсервації у Нових Санжарах на новий коронавірус. Результати усіх 48 тестів – негативні. Другу частину результатів медики очікують отримати завтра, а персоналу, який обслуговує санаторій у Нових Санжарах, – вже з п'ятниці», – йдеться в повідомленні.

«Зараз ми точно знаємо, що ці люди не мають коронавірусу», – сказав учасник оперативного штабу в Нових Санжарах, радник прем'єр-міністра України Антон Турупалов.

За повідомленням, інкубаційний період нового коронавірусу та, відповідно, строку обсервації складає 14 днів, за умови, якщо серед людей в обсервації не буде виявлено випадків захворювання на новий коронавірус.

Керівник МОЗ України Зоряна Скалецька в Нових Санжарах
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

Водночас, за словами радника прем'єр-міністра, у разі виявлення китайського коронавірусу «Полтавщина готова надавати всю необхідну допомогу».

Полтавська обласна клінічна лікарня визначена як опорна для потенційної госпіталізації осіб, хворих на коронавірус, тут проведено відповідні навчання фахівців щодо евакуації й госпіталізації, виділено три карети швидкої допомоги, додали в уряді.

20 лютого до України прибув літак з евакуйованими громадянами, які перебували в китайському Ухані, де зафіксований спалах коронавірусу. На борту перебували 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, впродовж 14 днів вони перебуватимуть на обсервації в закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

У селищі спалахнули протести й сутички з правоохоронцями. За даними поліції, дев’ять правоохоронців зазнали травм. Також до медиків звернулася одна цивільна особа. Упродовж дня поліцейські затримали 24 людини.

Попри заворушення, автобуси з евакуйованими з Китаю громадянами змогли заїхати на територію селища.

XS
SM
MD
LG