Доступність посилання

ТОП новини

Евакуація українців з Китаю: літак приземлився в Харкові


Борт близько 11:10 вилетів з аеропорту «Бориспіль»
Борт близько 11:10 вилетів з аеропорту «Бориспіль»

Літак з евакуйованими з Китаю громадянами приземлився в Харкові, свідчать дані на сайті Flightradar.

Борт близько 11:10 вилетів з аеропорту «Бориспіль», де його дозаправляли. Перед цим він майже дві години кружляв над територією Харківської області. Президент України Володимир Зеленський пояснив, що літак спочатку не полетів до Харкова через складні погодні умови.

На борту перебувають 45 громадян України та 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі. За даними української влади, усі – здорові. Втім, евакуйовані впродовж 14 днів житимуть у закритому медичному центрі Національної гвардії у Нових Санжарах.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

На 20 лютого від коронавірусу померли 2118 людей, понад 74 тисячі інфіковані в Китаї і ще сотні в майже 30 країнах. В Україні жодного випадку захворювання не зафіксовано.

XS
SM
MD
LG